Strand

Platja Sant Pol – Sant Felíu de Guixols

Met uitzicht op zee, de baai van Sant Pol, genieten aan de Costa Brava. Op 250 meter loopafstand van s’ Agaro en Sant Feliu de Guixols, een omgeving in Spanje waar genoeg te beleven valt.

Ook in de omgeving is van alles te doen tijdens uw vakantie

In het midden tussen de mondaine en rustige badplaats s’Agaro en het vissersdorp Sant Felíu de Guixols staat Caleta del Sol. Een klein en rustig appartementencomplex met een eigen parkeerplaats en tuin en alle faciliteiten die er denkbaar zijn. Caleta del Sol ligt op 250 meter loopstand van de zee en het zandstrand.

Het zandstrand loopt heel geleidelijk af waardoor het ook voor kinderen een ideale plek is om in zee te zwemmen. Op de boulevard zijn verschillende restaurants te vinden. Aan het eind van de boulevard begint de wandeltocht Cami de Ronda, een aangelegd pad langs de kliffen en baaien. Op het strand zijn scholen en verhuur gevestigd voor watersporten als surfen, duiken, zeilen, kayak en suppen. Een aanrader is om een kayak of sup te huren en hiermee een dagtocht te maken naar de baaien die alleen toegankelijk zijn per boot. Uiteraard kan dit ook onder begeleiding van een gids.

Sant Felíu de Guixols is een visserdorpje en ligt op loopafstand van het appartement. In het dorp is een dependance van het wereldberoemde Thyssen museum in Madrid, Carmen Thyssen. Het is gevestigd in het oude kasteel. In de zomer vindt het muziekfestival Porta Ferrada plaats in de haven. Elke dag is er markt.

Voor degenen die van avontuur houden zijn er de klimwanden op de steile kliffen of de mountainbike-tochten langs de zee en in de bergen. In de uitlopers van de Pyreneeën zijn schitterende golfbanen te vinden met uitzicht op zee.